<h2>ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ</h2><p>Σας προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα…</p> <h2>ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ</h2><p>Όλες μας οι σαλάτες είναι δικής μας παραγωγής…</p> <h2>ΨΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ</h2><p>Τα ψητά μας είναι όλα στη σχάρα με τα καλύτερα κρέατα…</p>
Previous Next
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ

«Το Παχνί» είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα εστιατόριο στην Κοκκιναριά των Σπετσών. Η ταβέρνα που ανήκει στον Κωνσταντίνο και Νίκη Θυμαρά λειτουργεί πάνω από 15 χρόνια προσφέροντας στους επισκέπτες της ξεχωριστές εμπειρίες. Η λειτουργία της ταβέρνας είναι μόνο βραδινές ώρες όπου και προσφέρει τα εξαίσια εδέσματά της και το κρασί της.

 

Η ιστορία του κρασιού αρχίζει από την αρχαιότητα και έρχεται μέχρι σήμερα. Υπάρχει μια μαγεία γύρο από αυτό το υγρό που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες για τελετές, για σύμβολο ευημερίας και για όλα τα γλέντια. Ένα ποτό που φτιάχτηκε πρώτη φορά κατά λάθος υποτίθεται σε πιθάρια που είχαν σφραγιστεί με σταφύλι και στη συνέχεια με τον τρόπο που φτιάχνεται μέχρι και σήμερα.

Το κρασί μας φτιάχνεται από τρείς διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού που συλλέγονται και ξεχωρίζονται προσεκτικά. Στη συνέχεια πλένονται και πάνε σε ιδικό μηχάνημα που τα συνθλίβει. Παλαιότερα το κρασί φτιαχνόταν πατώντας κυριολεκτικά τα σταφύλια με γυμνό πόδι μέσα σε τεράστιά δοχεία σήμερα αυτή η διαδικασία γίνεται με μηχανικό τρόπο. Στη συνέχεια αφαιρούνται προσεκτικά τα υπολείμματα από κοτσάνια και χωρίζονται τα στερεά από τα υγρά. Αφήνεται το κρασί λίγο να ζυμωθεί και στη συνέχεια μπαίνει στα βαρέλια για να παλαιωθεί. Η παλαίωση του κρασιού είναι πολύ σημαντική, είναι αυτή που του δίνει την καλή η άσχημη γεύση και την τελική του αξία. Τα βαρέλια μας από ξύλο δρυς είναι πολύ καλά για την σωστή αποθήκευση και παλαίωση του κρασιού. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε πουθενά συντηρητικά ή άλλες χημικές ουσίες αλλά έχουμε ένα κρασί ποιοτικό και καλό για εσάς.

 


Το κρασί μας είναι πολύ δημοφιλές για την πλούσια γεύση του. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο, με μέλι ή μυρωδικά ενώ είναι ωραίο και με φρούτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό για αρρώστους αλλά ενισχύει και την γεύση στα περισσότερα μεσογειακά γεύματα.

To try our excellent dishes contact us or visit us …
"The Crib"
Constantine and Niki Thimara
Kokkinaria Spetses
tel. 2298075299 mob. 6972025091